Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Нарада-зустріч Збаразького міського голови з аграріями та власниками пасік громади

15 березня 2024 року відбулася нарада-зустріч Збаразького міського голови з керівниками сільськогосподарських підприємств і фермерських господарств та власниками пасік громади.

На нараді  директор департаменту агропромислового розвитку обласної військової адміністрації Володимир Стахів ознайомив присутніх представників аграрного бізнесу громади із державними програмами фінансової підтримки та кредитування сільськогосподарських товаровиробників у 2024 році, порядком бронювання військовозобов’язаних працівників сільськогосподарських підприємств.

Представники Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській доповідали про профілактику отруєння бджіл пестицидами, порядок реєстрації пасіки та проведення щорічних весняних протиепізоотичних заходів, заходи щодо дотримання сільськогосподарськими підприємствами Державних санітарних правил транспортування, зберігання та застосування пестицидів з метою запобігання отруєнню бджіл, а також дотримання норм щодо використання сертифікованого посівного матеріалу.

Голова організації Товариства Червоного Хреста Марія Милян розповіла про напрями діяльності та досягнення ввіреної їй організації, подякувала присутнім за допомогу та висловила сподівання щодо подальшої плідної співпраці щодо надання допомоги малозахищеним жителям громади.

Про стан повноти і своєчасність сплати до місцевого бюджету податків і зборів у 2023 році, стан виплати орендної плати за земельні паї їх власникам у 2023 році ознайомив начальник управління економіки та залучення інвестицій міської ради Олександр Войціховський.

Начальник відділу земельних відносин міської ради Ольга Мартиненко наголосила на необхідності документального оформлення права користування землями комунальної власності, земельними ділянками, зайнятими під господарськими дворами та будівлями.

Підводячи підсумки зустрічі, Збаразький міський голова Роман Полікровський подякував керівникам сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств за щоденну плідну працю, своєчасність та повноту сплати податків, а також висловив сподівання на взаєморозуміння між ними та власниками пасік при виникненні не стандартних ситуацій під час обробітку земель.

Перейти до вмісту