Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Обгрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Природний газ» розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмету закупівлі

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Природний газ» розміру бюджетного призначення та очікуваної вартості предмету закупівлі

Найменування, місце знаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Збаразька міська рада, Тернопільського району, Тернопільської області, м. Збараж, майдан Франка І., 1, 47302; код за ЄДРПОУ 04058404.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Код ДК 021:2015:09120000-6: “Газове паливо”/номенклатура товару: код ДК 021:2015: 09123000-7 «Природний газ»

Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: відкриті торги (з особливостями) ідентифікатор закупівлі: UA-2023-11-27-013748-a

Обґрунтування розміру бюджетного призначення: 927 017 (дев’ятсот двадцять сім тисяч сімнадцять) грн. 84 коп. з ПДВ. Фінансування за рахунок коштів місцевого бюджету за КЕКВ 2274, виходячи з потреби Замовника у даному предметі закупівлі.

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 927 017 (дев’ятсот двадцять сім тисяч сімнадцять) грн. 84 коп. з ПДВ.

Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості предмета закупівлі з урахуванням пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії та бюджетним установам» (зі змінами і доповненнями) № 812 від 19 липня 2022 року ухвалив Положення (далі — Положення), яким визначено обсяг та умови виконання спеціальних обов’язків, що покладаються на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу (далі — спеціальні обов’язки), зокрема для забезпечення стабільності, належної якості та доступності природного газу, підтримання належного рівня безпеки його постачання споживачам без загрози першочерговій цілі створення повноцінного ринку природного газу, заснованого на засадах вільної конкуренції з дотриманням принципів пропорційності, прозорості та недискримінації.

Відповідно до підпункту 2 пункту 4 Положення такі спеціальні обов’язки покладено на ТОВ «Газопостачальна компанія „Нафтогаз Трейдинг“» щодо забезпечення постачання природного газу споживачам, що є бюджетними установами відповідно до Бюджетного кодексу України / закладам охорони здоров’я державної власності (казенні підприємства та / або державні установи тощо) / закладам охорони здоров’я комунальної власності (комунальні некомерційні підприємства та / або комунальні установи, та / або спільні комунальні підприємства тощо) (далі — бюджетні установи) на умовах, передбачених пунктом 6 цього Положення.

Пунктом 6 Положення визначено, що ТОВ «Газопостачальна компанія „Нафтогаз Трейдинг“» може постачати з 1 вересня 2023 року по 15 квітня 2024 року природний газ бюджетним установам за ціною, що становить 16 390 гривень з урахуванням податку на додану вартість за 1000 куб. метрів газу (без урахування тарифу на послуги з транспортування природного газу для точки виходу та коефіцієнта, який застосовується у разі замовлення потужності на добу наперед).

Відповідно до пункту 12 частини 1 статті 2 розділу 1 Бюджетного кодексу України бюджетні установи — це органи державної влади, органи місцевого самоврядування, а також організації, створені ними у встановленому порядку, що повністю утримуються за рахунок, відповідно, державного бюджету чи місцевого бюджету. Бюджетні установи є неприбутковими. Тож, замовник має право отримувати природний газ за найбільш економічно вигідною ціною 16 390,00 грн. з ПДВ (ціна за 1 тис. куб. м природного газу, яку пропонує ТОВ Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг») + 163,89 грн. (тариф на послуги з транспортування природного газу для точки виходу та коефіцієнта, який застосовується у разі замовлення потужності на добу наперед).

Всього ціна газу за 1000 куб. м. з ПДВ з урахуванням тарифу на послуги транспортування та коефіцієнту, який застосовується при замовлені потужності на добу наперед, становить 16 553,89 грн.

Обґрунтування технічних, якісних характеристик.

Термін постачання — з 01 січня 2024 року по 15 квітня 2024 року (включно).

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є обсяг споживання природного газу. За одиницю виміру кількості природного газу приймається метр кубічний, яка у скороченому вигляді має позначення – «м3». Обсяг, необхідний для забезпечення діяльності та власних потреб об’єктів замовника, та враховуючи обсяги споживання попереднього та поточного календарних років, становить 56 000 м3 на січень-квітень 2024 р.

Технічні та якісні характеристики повинні відповідати нормам чинного законодавства України:

1. Закону України «Про ринок природного газу» № 329-VIII від 09.04.2015;

2. Правилам постачання природного газу, затвердженим постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015 № 2496;

3. Кодексу газотранспортної системи, затвердженому постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015 № 2493;

4. Кодексу газорозподільних систем, затвердженому постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015 № 2494;

5. іншим нормативно-правовим актам, прийнятим на виконання Закону України «Про ринок природного газу».

3. Вимоги щодо якості предмета закупівлі.

Якість, фізико-хімічні показники (ФХП) та інші характеристики природного газу, який постачається замовнику, повинні відповідати вимогам, визначеним Кодексом газотранспортної системи, затвердженим постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015 № 2493 (далі — Кодекс № 2493), Кодексом газорозподільних систем, затвердженим постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, від 30.09.2015 № 2494 (далі — Кодекс № 2494).

За одиницю виміру кількості природного газу при його обліку приймається один кубічний метр (куб. м), приведений до стандартних умов: температура (t) = 20 градусів за Цельсієм, тиск (Р) = 760 мм ртутного стовпчика (101,325 кПа).

Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури відкритих торгів:

1 . Закон України “Про публічні закупівлі” № 922-VIII від 25.12.2015 року зі змінами;

2. Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі ”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12 жовтня 2022року

3. Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу щодо особливостей постачання природного газу виробникам теплової енергії та бюджетним установам» від 19 липня 2022 р. № 812;

4. Інші нормативні акти сфери публічних закупівель та сфері постачання природного газу кінцевому споживачу.

Будь першим хто прокоментує

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту