Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИКПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ, РОЗМІРУ БЮДЖЕТНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ, ОЧІКУВАНОЇ ВАРТОСТІ ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ UA-2022-01-24-014624-b

Найменування замовника: Управління освіти, молоді та спорту Збаразької міської ради, ЄДРПОУ 43930548

Найменування предмета закупівлі: Послуги з розподілу електричної енергії

код ДК 021:2015  65310000-9  Розподіл електричної енергії

Процедура закупівлі : переговорна (скорочена) процедура.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:

У відповідності до вимог до Закону України «Про ринок електричної енергії» необхідно провести переговорну (скорочену) процедуру закупівлі з оператором системи розподілу електричної енергії. Розподіл електричної енергії — це діяльність із транспортування електричної енергії від електроустановок виробників електричної енергії або електроустановок оператора системи передачі мережами оператора системи розподілу (ОСР), крім постачання електричної енергії. Послуги з розподілу електричної енергії надають оператори систем розподілу (суб’єкти природних монополій) за тарифами, якi встановлюються НКРЕКП. Господарська діяльність з розподілу (передачі електричної енергії) споживачу провадиться на ринку електричної енергії за умови отримання відповідної ліцензії.

Ліцензія видається Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Також відповідно до Постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 312 14.03.2018 року «Про затвердження Правил роздрібного ринку електричної енергії» (в редакції від 20.05.2021р.) плата за послуги, якi оператор системи передачі/оператор системи розподілу або власник технологічних електричних мереж змушений давати споживачу, якщо такий споживач експлуатує електромагнітні незбалансовані електроустановки.

 ВАТ ”ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО” (код ЄДРПОУ 00130725) згідно з постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг від 20.11.2018 № 1468 отримало ліцензію на право провадження з 01.01.2019 року господарської діяльності з розподілу електричної енергії на території Тернопільської області. 

Отже, відповідно п. 2 ч.2 ст. 40 Закону України «Про публічні закупівлі», процедурою закупівлі послуги з розподілу електричної енергії визначено «Переговорну (скорочену) процедура закупівлі», оскільки відсутня конкуренція з технічних причин на відповідному ринку, внаслідок чого договір про закупівлю може бути укладено лише з ВАТ ”ТЕРНОПІЛЬОБЛЕНЕРГО”, яке є єдиним надавачем послуг з розподілу електричної енергії в межах Тернопільської області.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: очікувана вартість визначена з урахуванням Наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від  18.02.2020  № 275 «Про затвердження примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі».

Ціна (тариф) на електричну енергію визначається у встановленому законодавством порядку та затверджується постановою НКРЕКП. Інформація про діючий роздрібний тариф на електричну енергію розміщується на офіційному веб-сайті.

Очікувана вартість предмета закупівлі складає: 1 295 265,96 грн з ПДВ.

Обсяг закупівлі на 2022 рік : 529 200 кВт/год

Будь першим хто прокоментує

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту