Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Соціальним страхуванням в Україні охоплено 12 млн осіб

Кожен працюючий в Україні є застрахованим на випадок загальної чи професійної хвороби, травми, нещасного випадку, необхідності догляду за хворим членом родини, смерті та ін. Фінансування допомог, страхових виплат і послуг у разі настання страхових випадків гарантує Фонд соціального страхування України.

На сьогодні під опікою Фонду знаходиться майже 12 млн осіб – офіційно працевлаштованих, самозайнятих, ФОП, осіб, які працюють на умовах цивільно-правових договорів.

Водночас, нелегальна зайнятість є причиною відсутності страхового захисту і гарантій на випадок втрати працездатності, вагітності тощо для тисяч людей. Тож ФССУ закликає усіх робітників не позбавляти себе прав на соціальний захист і допомоги та не погоджуватись на неоформлену відповідним чином трудову діяльність.

Нагадаємо, Фонд соціального страхування України здійснює виплати за листками непрацездатності, компенсуючи втрачений за період хвороби заробіток; надає допомогу у зв’язку з вагітністю та пологами та допомогу на поховання; фінансує щомісячні страхові виплати і надає одноразову допомогу потерпілим на виробництві та членам їх сімей тощо.

Право на матеріальне забезпечення, страхові виплати та медико-соціальні послуги за кошти Фонду виникає з настанням страхового випадку в період роботи (включаючи час випробування та день звільнення), зайняття підприємницькою та іншою діяльністю.

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

Будь першим хто прокоментує

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту