Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Виправляємо помилково складену акцизну накладну, яку ще й зареєстровано в ЄРАН

Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, якщо особою, що реалізує пальне/спирт етиловий зареєстрована в єдиному реєстрі акцизних накладних зареєстрована (далі – ЄРАН) акцизна накладна складена без факту здійснення господарської операції, двічі на одну операцію, то така особа повинна скласти розрахунок коригування акцизної накладної на зменшення всього обсягу пального/спирту етилового, що був зазначений в акцизній накладній.

У вступній частині такого розрахунку коригування робиться відмітка щодо коду виду коригування – «3» або «6».

У разі коригування акцизної накладної, складеної в одному примірнику або другий примірник якої не зареєстрований отримувачем в ЄРАН особа, яка реалізує пальне/спирт етиловий, складає розрахунок коригування в одному примірнику та самостійно реєструє такий розрахунок коригування в ЄРАН.

У разі коригування акцизної накладної, складеної в двох примірниках, другий примірник якої зареєстрований отримувачем пального/спирту етилового в ЄРАН, особа, що реалізує пальне/спирт етиловий, направляє перший та другий примірники розрахунку коригування акцизної накладної такому отримувачу пального/спирту етилового для реєстрації в ЄРАН.

Після чого, у разі необхідності, на здійснену операцію складається та реєструється в ЄРАН акцизна накладна на операції з реалізації пального/спирту етилового, які фактично відбулись, з правильними показниками.

У разі зазначення невірної дати складання в акцизній накладній, показники такої акцизної накладної коригуються як для акцизної накладної, складеної без факту здійснення господарської операції. Після проведеного коригування на здійснену операцію складається та реєструється в ЄРАН акцизна накладна на операції з реалізації пального/спирту етилового, які фактично відбулись, з правильною датою складання (відмітка щодо складення такої акцизної накладної, показники якої відмінено розрахунком коригування не проставляється).

Виправлення даних щодо порядкового номера акцизної накладної не допускається.

Тернопільський відділ організації роботи

Організаційно – розпорядчого управління

Головного управління ДПС у Тернопільській області

Будь першим хто прокоментує

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту