Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Жителям Тернопільщини повернули 9 млн грн податкової знижки

На початок травня 2021 року 3209 жителів Тернопільського краю подали декларації про майновий стан і доходи задля отримання податкової знижки. Вони заявили про 54,2 млн грн витрат. Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість таких декларантів зросла на 644 особи, а сума витрат – на 19,9 млн гривень.

Найбільше наші краяни витратили на освіту. Адже понад 84 відсотки, а це 2704 декларацій для податкової знижки подані через витрати на навчання. Сплата страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя стала підставою для декларування доходів та витрат 526 жителями області. Ще 25 осіб скористалися своїм правом на повернення надмірно сплаченого податку на доходи, оскільки сплачували відсотки за іпотечними кредитами, а 10 – на будівництво (придбання) доступного житла. Переобладнання транспортних засобів, пожертвування та витрати на оплату допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей посприяли податковій знижці 8, 6 та 5 декларантів відповідно.

За наслідками перерахунків нашим краянам нарахували до повернення 10,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб, з яких 9 млн грн або 83 відсотки вони вже отримали.

Будь першим хто прокоментує

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту