Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Міжнародний день пам’яті про чорнобильську катастрофу

Вже 34 роки поспіль, 26 квітня, ми згадуємо найбільшу у світовій історії техногенну та екологічну катастрофу сучасності, яка змінила екологічне середовище та світогляд усього світу – аварію на Чорнобильській атомній електростанції.
Ця страшна подія до сьогодні є незагойною раною для всього людства, вона забрала життя і здоров’я тисячі українців. Чорнобиль завжди буде нашим спільним болем, символом великого людського горя, адже це – одне з найбільш болючих випробувань, що випали на долю українського народу.
Трагедія світового масштабу, що трапилися на берегах Прип’яті, не має терміну давності та залишається однією з найболючіших сторінок в нашій історії та важкою спадщиною для майбутніх поколінь. Ми у вічному боргу перед мужністю, героїзмом, відвагою ліквідаторів, які віддали своє життя, рятуючи весь світ від ядерної небезпеки. Подвиг сміливців, які першими прийняли на себе удар, не шкодуючи власного здоров’я, працювали у зоні радіаційного забруднення, неоціненний і назавжди записаний до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу. Серед ліквідаторів наслідків катастрофи було чимало мешканців міста Збараж.
Шановні учасники ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, прийміть щирі слова вдячності та побажання міцного здоров’я, мирного неба, щастя, добра, довгих щасливих років життя, сімейного затишку, шани і щирої поваги від людей!
Схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом.

З повагою, міський голова Збаража
Роман Полікровський

Будь першим хто прокоментує

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту