Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Місцеві бюджети Тернопільщини отримали від землевласників 90 млн гривень

Впродовж першого кварталу 2021 року власники та орендарі земельних ділянок сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини 90 млн грн платежів. Порівняно з аналогічним періодом минулого року плата за землю зросла на 7,4 млн гривень. Додатково тергромади  отримали 9,8 млн грн, оскільки сплата перевищила очікувані надходження на 12,3 відсотка.

Загалом внесок юридичних осіб, які у своїй господарській діяльності використовують землю, до місцевих бюджетів склав 80 млн грн, а фізичні особи сплатили 10 млн гривень. Приріст до очікуваних надходжень склав відповідно 9,3 млн грн та 507,3 тис. гривень.

Нагадаємо, відповідно до п. 286.1 ст. 286 Податкового кодексу України підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Акцентуємо увагу, що плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Відповідно до п. 287.1 ст. 287 Податкового кодексу власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Будь першим хто прокоментує

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до вмісту